måndag 26 augusti 2013

En oas

Vi var riktigt trötta på tåg. Vi bestämde att vi skulle stanna i Guilin i några dagar för att vila upp oss. 

Så vad gör man i vad som med kinesiska mått mätt är en småstad (500.000 invånare)?

För det första har vi tagit det lugnt, hängt på vårt hostel (apbra ställe, ta in på Wada nästa gång du är i Guilin), spelat lite biljard och gått på bbq-afton. Välbehövlig vila!

Vi tog bussen till en droppstensgrotta vi blivit rekommenderade att åka till men vi ångrar lite att vi gick in; det var väldigt turistigt och upplyst i olika kulörta färger. Omgivningarna var dock vackra.

På vägen hem kollade vi in två pagodor (tempelbyggnader) och efteråt träffade vi vår första lurendrejare. Han sa sig vara lärare och försökte få med oss till sin systers te-hus för vad vi har hört är dyr te-provning. Men tji fick han!

Vi åkte också bambuflotte på Li-floden och besökte den trevliga staden Yangshou. Staden ligger inklämd mellan skyhöga kalkstensklippor vilket definitivt färgar samhället. Väldigt vackert! På kvällen hängde vi med lite folk ut på Guilins hetaste uteställe Baodi, som ljusmässigt påminde om grottorna från några dagar tidigare.

Utvilade och pigga på nya äventyr lämnar vi nu Guilin. Det var skönt att stanna ett tag och lära känna människor och stad lite bättre. Men nu blir det tåg (med sovplats) till Shenzhen för vidare transport till Hong Kong.

Smaklös grotta

Mindre smaklös grotta.

Utanför grottan

AM och coolt träd

Solpagodan och Månpagodan

Lurendrejare :)

På Lifloden

Ture dricker Ku-Ku-La i Yangshuo

Shopping i Yangshuo

Ute i Guilin

Världens minstaste Donk?

På Wada Hostel. Får man inte kritisera sin regering kan man göra det i smyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar