måndag 12 augusti 2013

...In winter is really depressing.

Vår färdkamrat Ben från USA har ett favoritcitat från filmen Eurotrip. Den handlar om när några amerikaner reser genom Europa. I nåt av länderna i Östeuropa får de se gråa tråkiga byggnader, högar av skräp och vilda hundar som går omkring. En i lokalbefolkningen säger till dem: "Is good thing you came here in summer, in winter is really depressing."

Efter en vansinnig taxifärd klockan halv fem på morgonen steg vi av vid vårt hotell i Listvyanska. Vi insåg snabbt att den enkelt timrade trästugan var ett av de finaste husen i hela stan. Den döptes sålunda om till Ritz-vyanka. Vi befann oss i södra änden av Bajkalsjön, världens djupaste sötvattensjö. Åsynen av stan var första dagen ganska deprimerande, men andra dagen insåg vi att den lilla badorten var väldigt fin även om arkitekturen ibland är... speciell.

Första dagen åt vi en tretimmars frukost i väntan på att få checka in. Efter det tog vi en välbehövlig dusch (fyra dygn på tåg) och sedan gick vi ut och gjorde stan. Vi hamnade till sist på puben "Wamah" (Shaman) där vi testade rysk vodka ett par gånger.

Dag två följde vi med våra resekamrater på en kajaktur i tre timmar. Det visade sig bli sex timmar och vi fick skynda oss till busskön efter att ha sagt adjö till Ben, Yoni och Liam. Tyvärr hann vi inte med de överfulla minibussarna utan fick betala en skyhög summa (450 spänn) för att i ilfärd åka svarttaxi i en timme in till Irkutsk. Vi hann på tåget precis i tid och har nu tillbringat ett par dagar med att åka tåg genom Ryssland och Mongoliet, men mest har vi väntat vid gränsen.

Nästa stopp: Ulan Bataar.

Världens ryskaste bartender serverar vodka

Strandhäng med Erik, AM, Liam, Yoni och Ben

Alla samlade innan kajakturen

Ben och Yoni fryser vid Bajkal

Matlagning över öppen eld under kajakturen

Ryska posten

Pojkband på väg genom Listvyanka med Bajkalsjön i bakgrunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar