torsdag 5 september 2013

!ncredible India

Plötsligt började en dam skrika i högtalarna på kinesiska. Alla började röra sig mot disken vid gaten till vårt flygplan men vi och några andra västerlänningar stod kvar. Utanför piskade regnet ned och åskan mullrade.

Efter ett tag fick vi reda på att vårt plan till Shanghai (där vi skulle byta till ett annat plan till Delhi) blivit omdirigerat och att alla istället skulle få åka till en annan flygplats i Shanghai. Men dit ville vi ju inte. Istället fick vi en rundtur "bakom kulisserna" på flygplatsen och så småningom en direktflygning till Delhi. Vi bokade ett billigt hotell och väl framme tog vi en förbetald taxi med en chaufför som inte visste vägen. En och en halv timme senare var vi framme.

I Delhi genomförde vi två dagars sightseeing med vår chaufför Dinesh som tog oss till en del kul ställen och en hel del ställen där han fick provision. Vi såg bland annat India Gate som liknar The Mall i Washington, ett stort, gyllene Sikh-tempel och Loditrädgården samt till Humayuns Tomb. Just nu läser AM "Delhis vackraste händer" där många av ställena finns med.

En sak som irriterar oss är att inträden, resturanger och annat har olika priser för utlänningar och för indier. Iförd sina indiska kläder och ett leende har AM lyckats gå in på ett antal ställen som indier. Priserna för utlänningar är mer än tjugo gånger så höga (2 kr för AM, 75 kr för E är ett exempel).

På gatorna trängs autorikshor med bilar, cykeltaxis, hästdroskor, gångtrafikanter, kameler och kor. Ännu har vi inte sett någon elefant.

Loditrädgården, ett romantiskt ställe med pussande par under vartannat träd.

Humayuns grav

Dinesh och nån indisk tjej som hängde med oss.

Sikh-tempel

På svindyr restaurang, rekommenderad av Dinesh. Den gröna grejen är läskigt stark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar