tisdag 1 oktober 2013

...and the world's your oyster.

Musikalen Chess innehåller, förutom den mäktiga "Anthem", en låt som heter "One Night in Bangkok". Thailands huvudstad omtalas ömsom som ett syndens näste, ömsom som ett religionernas.. öh... Mecka. Vårt intryck av staden efter två dagar här stämmer ungefär med låten. Tempel till Gud, Ganesh, Allah, Buddha och Kong Fu Tse ligger inte långt från gator där man säljer allehanda droger, alkohol och människor. Invånarna och turisterna verkar vara helt okej med blandningen så det har bara varit för oss att ta ätpinnen i vacker hand. Vi har dock inte själva dykt djupare i syndens ocean än ett inköp av öl.

I Indien sparade vi trots våra misstag de första dagarna en hel massa pengar. En dagsbudget där kunde gå på kanske 20 kronor inklusive allt och det fanns inte så mycket shopping att fresta oss. Kanske var det därför vi gick bananas första dagen i Bangkok. Vi köpte smycken, t-shirts, en liten högtalare och annat krimskrams. Saker är billiga, men också väldigt fina. Vi har redan planerat inköp av andra saker till dess våra mammor kommer på semester om en månad med stora väskor. 

På rundturer i staden har vi sett templet Wat Arun, en 3 meter hög Buddha i rent guld i templet Wat Traimit, den kinesiska enklaven Yaowaraj och såklart det gigantiska köpcentret Mahboonkhrong (försök uttala det om du kan).

Imorgon är planen att åka till gränsstationen Aranya Prathet för att ta oss till Kambodja och Angkor Wat. 

Erik sover på planet. 

Hejdå Indien!

AM imiterar nån gudabild.

På flodbåt.

Wat Arun

Försök att posta saker hem. Vana som vi är med indiska priser var 210 kr mer än vi ville ge. Snåla?

Indiskinfluerad Buddha (de kinesiska är tjocka).

Guldgosse nr. 1

Guldgosse nr. 2

AM får massage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar