fredag 25 oktober 2013

What's the name of your friend?

Vi kom sent till Bangkok den kvällen. Vi hade beslutat att bo nära flygplatslänken eftersom vi skulle vara tidigt på flygplatsen på lördag morgon. Efter en lång promenad hittade vi till slut ett ställe med det lite underliga namnet "Honey Hotel". Det blev ännu mer underligt när vi fick reda på att alla rum hade två sängar eller en dubbelsäng, men att det bara ingick frukost för en person. Men det verkade okej så vi checkade in. Det var inte förrän vi hade sett tre amerikanska äldre män i rad med varsin ung, tystlåten thailändska i släptåg som vi förstod vilket som var hotellets huvudklientel.

På morgonen glömde AM sin kamera och gick tillbaka för att hämta den. I receptionen fick hon frågan "What's the name of your friend? Is it Prik?" Situationen blev alltså inte bara tragisk utan också komisk (Prick = engelska för skitstövel mm.). Erik kommer i fortsättningen att kalla sig "Prik" på Internet. 

Bangkok var den här rundan lika fantastiskt som förra gången. Vi besökte Museum of Siam, ett historiemuseum där man fick delta i alla utställningar. Gräva fram ben i arkeologirummet, spela handelsdataspel för att bygga upp kungariket och till slut skjuta kanon för att besegra fienden. 

Efteråt kollade vi in Wat Pho, ett jättelikt tempel med 108 tvåmetersbuddhor och en jättelik, liggande buddha. Vi smet in bakvägen och missade att betala. Genast betalade karma tillbaka när vi hamnade hos fel tuk-tukchaufför som när vi vägrade åka dit han ville helt sonika tvingade oss att gå av på en okänd plats. Så det blev en extra promenad innan vi kom fram till köpcentret MBK.

Imorgon bitti går vi upp tidigt (och checkar ut från Honey Hotel) för att möta mammorna på flygplatsen!

Ture åker flgyplan.

Honey Hotel.

Taxi service utanför hotellet. Märk väl de tre punkterna efter ordet "massage".

På Museum of Siam. 

Erik spelar krigsdataspel.

Hur går det för ditt kungarike? Folk verkar glada och rika, men kulturen underutvecklad.

AM är en kanontjej.

Ingång till Wat Pho.

Några av de 108 buddhorna.

AM ska be.

Rätt stor buddha. Vad ni ser är ett ben med huvudet i bakgrunden.

Gargoyle.

På tur med fel tuk-tuk. Fast det vet vi inte än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar