fredag 11 oktober 2013

En semester i semestern

Vi har nu rest i princip oavbrutet i lite mer än två månader. Även om det är väldigt spännande och kul så har vi också börjat känna att det skulle vara skönt med en paus, en plats där vi kan stanna några dagar och bara va'. Vi kollade på kartan och fann denna plats i Sihanoukville längs Kambodjas kust.

Nu blev det inte så mycket vila i alla fall. Erik bestämde sig för att utnyttja prisläget i landet och ta dykcert, AM hängde på för att göra nöjesdyk. Platsen kunde inte vara bättre vald.

Koh Rong Samleom är en liten ö två timmars båtfärd från hamnen i Sihanoukville. På ön finns: våra bungalows, en restaurang, en fiskeby och vildmark. Sanden är nästintill vit och havet azurblått. 30 minuters båtfärd bort ligger en partyö men vi har inte gjort oss besväret att åka dit.

Lite tid att vila fick vi, men mesta tiden la vi faktiskt på att upptäcka saker under vattnet. Sjöborrar, bläckfiskar, enorma sjöstjärnor, hundratals fiskarter, sjöhästar, krabbor och en massa koraller. Vår kamera är inte direkt vattentät så inga bilder den här gången.

Det är väldigt tråkigt att vi imorgon åker tillbaka till Phnom Penh för att ta båten till Vietnam.

AM får benen trådade, två timmars plåga.

Ombordstigning på båten.

På väg mot Koh Rong Samleom.

Erik, dykelev nr. 2 Stacey och dykinstruktör Dom.

Buddy-check för att se att all utrustning fungerar.

"Jättesteg" för att komma i vattnet.

Trött.

Solnedgång.

Hängmatta för att vila och få ut all kväve.

Ture njuter av utsikten från vår bungalow.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar