lördag 19 oktober 2013

Med buss genom Vietnam del 2

Vi var inte riktigt klara med Hoi An. Denna småstad, som vi först tänkt hoppa över, visade sig vara på samma gång väldigt sympatisk och gravt turistig. Det tog någon dag innan vi insåg varför den var annorlunda än de andra städerna i Vietnam; bilar och motorcyklar var förbjudna i centrum. Det röriga, ljudliga och stressiga Vietnam blev här lugnt, harmoniskt och vackert. 

Vi hyrde cyklar och drog till stranden, träffade ett gäng nya vänner och drog till ett backpackerhak (där man serverades dubbla drinkar samt en extra rom/cola för varje beställning) samt gick runt på stan och insöp atmosfären. Tyvärr sabbades det hela lite när vi kom hem och upptäckte att det saknades 100 dollar av våra pengar. Nästa gång du är i Hoi An - bo då inte på Phuong Dong Hotel.

Fyra timmar bort med vår buss låg den förra huvudstaden Hue. Vi besökte det gamla kejsarpalatset (sönderbombat sedan krigen men under återuppbyggnad) och lyckades precis undvika ett regnoväder innan det var dags att ta den sista nattbussen i Vietnam, mot Hanoi.

Mys i Hoi An. Vinet asäckligt: vaskades.

Västerlänningar blir lurade att betala massa pengar för att få sitt foto taget med konhatt. Hoi An.

AM på cykeltur i ett risfält.

På promenad vid Sydkinesiska sjön.

Hårig backpacker vilar sig under en palm.

Månfestival i Hoi An. De troende offrar bland annat cigaretter (!).

Hoi An by night.

Mysmiddag.

Bo inte här!!!

Drakbron i Da Nang.

Ture på kejsarens palats i Hue.

Tronrummet i Purpurstaden, kejsarpalatset i Hue.

Ännu ej restaurerad del.

TMNT.

To Mieu-templet i kejsarpalatset.

En tidig pacman?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar