lördag 7 december 2013

Brisbane

Australiens snabbast växande stad sägs ligga i den tempererade zonen som skulle göra att temperaturen är ungefär som i västeuropa. Icke så. Det går inte att vara utomhus stora delar av dagen.

Våra exkursioner genom staden tog oss först till South Banks, ett kulturområde sydväst om centrum. Vi vandrade längs floden, i Parklands med konstgjord strand, käkade på ett café och kollade bio. Nästa morgon gick vi på marknad och gick på sightseeing i centrum. Vi hittade de botaniska trädgårdarna och gamla byggnader uppförda av fångar från kolinialtiden. Erik hittade en second-handbokaffär vilket var bra eftersom hans boklager är slut. 

Sista kvällen gick vi tillbaka till vår favoritstadsdel South Banks och såg på gratis bio; en Star Warsisinspirerad tecknad saga om några ugglor.

Brisbane är nog den mysigaste och trevligaste av städerna vi besökt i Australien. Man verkar ha tänkt på människorna på många sätt med parker, lekplatser, gratis konstutställningar och gångvägar överallt. Enda problemet är nog att man får betala för kalaset.

Träd med ihopvuxna grenar. Perfekt!

Brisbanefloden.

Parklands. Allt är nybyggt eftersom en översvämning spolade bort allt som låg nära floden 2011.

Skänk ett mynt till RFDS, doktorn kan komma!

Bioreklam för "en australiensisk jul".

Taylor Swift kommer till stan, vi håller oss undan.

Marknad.

Bokaffär med mer än en miljon böcker.

Svenska flaggan?

Utsikt från vårt hostel.

I väntan på gratisbio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar