tisdag 17 december 2013

Med vind i segeln

Efter middag på fish-and-chips-skeppet Shippey's och en god natts sömn var det dags för oss att gå till sjöss. Vi mönstrade på segelkatamaranen Carino för att besöka Bay of Islands. Bukten besöktes av James Cook på hans upptäcktsfärd i Stilla Havet och har sedan dess varit en populär destination för... Ja, alla egenligen.

Dagen var så solig och vacker den kunde vara, vattnet glittrade och besättningen var glada att ha oss med (vilket inte varit fallet överallt). Vi såg gannets, pingviner och en hel del andra sjöfåglar. Djurlivet på NZ har en hel del inhemska fåglar och insekter, men inga pungdjur som i Australien. Det enda däggdjur som finns är en typ av fladdermus, helt enkelt eftersom Nya Zeeland avskildes från resten av världen innan däggdjuren utvecklades.

Färden fortsatte ut mot en av öarna där vi stannade för snorkling, strandhäng och promenad. Vi klättrade upp till toppen på en kulle och fick en fantastisk utsikt över havet, landet och himlen. Vi såg pohutukawa-träd som även kallas NZ- julgranar eftersom de blommar i rätt i början på sommaren i december.

Efter en perfekt dag där enda bristen var att vi inte fått se några delfiner åkte vi till Kawakawa för att gå på toaletten. Varför? Jo, den österrikiske konstnären Friedensreich Hundertwasser bodde här och designade byns toaletter. Det sägs vara södra halvklotets mest fotograferade skithus.

Nästa morgon var vi uppe med tuppen. Inte för att vi vaknade särskilt tidigt utan för att det stod ett gäng hönor och en kaxig tupp utanför bilen när vi vaknade.

Shippey's Fish and Chips.

Ryktas vara Nya Zeelands bästa. Fish and chipsen alltså.

Scott - besättningsman på Carino - går igenom dagens rutt.

Bay of Islands.

Erik chillar på soldäck.

AM håller koll.

Vi fick hugga i när det skulle resas segel.

På toppen av kullen.

Här ska vi bygga hus!

Nya Zeeländsk julgran, pohutukawa.

Fin promenad.

Vi badade men det var kallt.

Här seglade vi.

Hundertwassers hemlighus.

Ture testade toan.

Uppe med tuppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar