onsdag 4 december 2013

Koalor, klipphopp och en stor banan

Nu har vi varit i Australien i tolv dagar men fram till igår hade vi ännu inte sett något av de typiska djuren man förknippar med landet; känguru och koala. Pinsamt!

För att råda bot på detta gick vi upp tidigt på morgonen och tog oss till koalasjukhuset i Port Macquire. Hit tas de små pungdjuren om de råkat ut för en bilolycka, skogsbrand, hund eller klamydia. Vi kom precis i tid för matning och fick se de små lurvbollarna äta frukostlöv. Sedan drog vi till stranden och badade innan frukost till oss tillagades på en kulle ovanför havet.

Coffs Harbour har nyligen figurerat i nyheterna här. En surfare som precis tagit studenten och körkort blev attackerad av en nyfiken tigerhaj. En kvinna beskrev för oss hur hajar undersöker saker med tänderna och killen förlorade båda benen som följd. Hans liv gick inte att rädda.

Istället för att bada åkte vi till Big Banana Amusement Park som startade trenden med stora saker. Det finns en stor räka, haj, ananas och majskolv i andra städer för att locka turister.

Vi kollade också in Angouries blå pool, ett gammalt stenbrott med klipphylla som gick bra att hoppa från. Resten av våra dagar har vi fyllt med sol, bad och vackra naturupplevelser.

Känguruer då? Jo, vi har sett sådana också.

Godmorgon!

Koalamatning.

Nej, den är inte på riktigt men den ser julig ut.

Frukost ovanför beachen.

En kille med en stor banan.

Erik tvekar men hoppade.

Med havet i bakgrunden.

Snart plask.

Vägen mellan Blue Pool och Green Pool är omgiven av palmer.

Vad kan detta vara för ett träd?

Big Prawn, Ballina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar