fredag 6 december 2013

The end of the road(trip)

Det kändes så långt. Nästan 100 mil mellan Sydney och Brisbane. Men nu är vi framme. Efter sex dygn i campervan har vi nu sagt hejdå till vår Jucy.

Sista dagen tillbringades med att gå på matmarknad i Byron Bay och sedan dra vidare till stranden. Den lilla byn är full av turister som gillar att surfa. Det gör AM också, men inte när det blåser för mycket. Killen i surfshopen rekommenderade henne att prova en annan dag om hon inte ville ha stryk. Av vattnet alltså.

Istället drog vi på smala men fantastiskt vackra vägar till den lilla byn Nimbin. De 350 invånarna i byn var väldigt hippa. Det luktade svett och kåda, kläderna hade batikmönster, blommor syntes överallt, behåar existerade inte och flera gånger blev vi erbjudna kakor av folk.

Framåt kvällningen körde vi mot den lilla byn Surfer's Paradise. Den visade sig vara en hel stad komplett med skyskrapor. Så istället för ett kvällsdopp gick vi in på enorma Australia Fair, ett köpcentrum.

Nästa dag ville AM testa lyckan med surfning igen, men hon hittade ingen uthyrare så vi hängde på stranden och badade i vågorna istället.

Efter en timmes bilfärd var vi framme i Brisbane och det var dags att ta adjö av bilen. Det kändes ovärt att ha betalat extra för full försäkring utan att ha kraschat. Vi fick till och med pengarna tillbaka för den trasiga GPS:en. Gur som helst är vi nöjda med Jucy, även om vi gått lite över budget med bränsle.

Strandfynd.

Bilen inuti, omgjord till säng.

Värt att prova?

Matmarknad i Byron Bay.

Blåsig strand.

Lummig väg till Nimbin.

Smalt.

Trovärdig optiker? Nimbin.

Erik äter helt vanlig (?) paj.

Flexibla öppettider.

Surfer's Paradise, inte så litet ändå.

Vackra Australien!

Main Beach, Surfer's Paradise.

Hej då bilen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar