söndag 1 december 2013

Första dygnet i vår Jucy Campervan

Det verkar som om man upptäcker och är med om så mycket mer när man kör bilen själv jämfört med att åka buss eller tåg. Vårt första dygn var väldigt händelserikt.

Det började med en regnig promenad och en bussresa till Jucy Campervans kontor söder om Sydney. Alla bilarna utom två var illgröna, så vi bad om en vit. Det fick vi inte. Däremot fick vi en snabbgenomgång av bilen och dess funktioner: sovalkov, matlagningsutrustning, GPS mm. Sedan var det bara att åka. En bil tutade på oss redan efter en kilometer.

Första målet var Blue Mountains, en bergskedja och nationalpark väster om staden. Vi körde runt ett bra tag och letade efter en bergsväg som skulle finnas där, men hittade den inte och njöt av utsikten istället. Sedan var det norrut som gällde. De flesta vägarna i Australien går nära havet, helt enkelt eftersom folk bor där. Vi siktade på en vacker strand som kallades Pearl Beach, men vi hamnade i Umina eftersom vår GPS slutade fungera. Gaah! Eftersom det började skymma var dock sovplats prioriterat men campingen vi hittade kostade närmare 400 kronor (för att parkera!) och en parkeringsplats vid stranden hade stora "ingen parkering över natten"-skyltar så vi beslutade att hitta en gratis plats nån annan stans. Vid en liten strand träffade vi ett australiensiskt par som bestämt sig för att sluta jobba och åka runt istället. När vi sitter där och pratar kommer en taxi och lämpar av en väldigt berusad ung man som prompt lägger sig på asfalten och somnar. Vi plockar upp honom för att han inte ska bli påkörd och tar med honom i samtalet. Han heter Scott och har varit på svensexa. Intressen inkluderar enligt honom själv att odla selleri.

Till slut hittar vi en lugn plats utanför ett bostadsområde där vi parkerar för natten. Till saken hör att man inte får parkera hur som helst men det gick bra och vi fick sova ostörda hela natten. Sedan gick vi upp, körde till stranden och duschade där. Sedan kollade vi in surfskolan för femåringarna och tände ett adventsljus. GPS:en fungerade dock fortfarande inte.

AM i nya bilen.

Blue Mountains, med utsikt över de tre av de "Sju Systrarna". 

Lägg märke till Simpsons-molnen.

Gordon Falls.

Känslan är nästan som vid Grand Canyon.

Morgonbestyr.

När vi tänder ett ljus i advent.

Surfskola vid Umina.

AM hade julkänslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar