måndag 2 december 2013

Vi kör norrut, mot värmen

Australiens östkust tar emot otroliga mängder turister varje år och det märks verkligen på utbudet. Det finns hur mycket som helst att göra.

Efter att ha ringt Jucy och fått tillåtelse att köpa en ny GPS för deras pengar körde vi vidare norrut. Efter ett tag kom vi fram till Lake Macquarie (Makkoajer) och satte ned våra fötter i vad som visade sig vara saltvatten. Två killar jagade fisk med harpun och snorkel. Vi vet inte om de fångade något.

I en liten stad där vi skulle käka hjälpte vi två killar att kickstarta deras bil. Anna-Maria fick visa prov på sina backningskunskaper. Hon löste det galant.

Nästa anhalt var Anna Bay och Worimi Conservation Lands som ägs av det aboriginska Worimi-folket. Södra hemisfärens största sandfly är ungefär tre och en halv mil lång och när man är inuti känns det som att vara i öknen. Inget liv, inget vatten. Några kameler med turister på trampade dock förbi. Anna Bay låg vackert vid havet.

Väl framme i vårt mål Hunter Valley stannade vi för att sova på en parkeringsplats bakom en Kinarestaurang i närheten av en liten stad med det fantastiska namnet Kurri Kurri. På morgonen åkte vi till Ernest Hill, en vingård. Hunter Valley är nämligen känt som ett bra utflyktsmål för finsmakare vad gäller vin och mat. Fiona lärde oss en hel massa och vi köpte med oss en cleanskin, en vinflaska med bra vin som dock inte går att sälja på marknaden av någon eller annan anledning.

På väg mot Port Macquarie tog vi Lakes Way från Buladelah till Forster genom naturreservaten och upptäckte obefolkade och outsägligt vackra stränder.

Två killar harpunfiskar i Lake Macquarie.

AM försöker av någon anledning ta ett Fot-o.

Backa och rädda killar med motorproblem, det kan hon!

Anna Bay.

AM klättrar.

Hjälp!

Worimi Conservation Lands.

Den halvgamle och havet.

I "öknen".

Hopp!

Också hopp.

Kurri Kurri.

Vinprovning.

Fiona på Ernest Hill.

Vägen till vattnet.

Boomerang Beach.

Erik vandrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar