torsdag 21 november 2013

Asiens sista stad

Idag är det bara en månad kvar. Om en månad sätter vi oss på planet i Auckland och flyger hemåt.

Men först ska vi byta kontinent. Vi ska till Australien.

Vårt sista stopp i Asien har varit Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Staden ligger mitt inne i djungeln och vi har hört historier om att djuren blir så förvirrade att det ligger en stad här att de går vilse i storstadsdjungeln. Apor, ödlor och annat kan springa runt inne i centrum på tvåmiljonersstaden.

KL, som den nästan alltid kallas, är en ganska ung stad vilket kan vara anledningen till att det inte finns så mycket att titta på och uppleva. Men vi gjorde vårt bästa och lyckades fylla fyra dagar med aktiviteter och sevärdheter.

Såklart besökte vi Petronas Towers, men istället för att få den högst begränsade sikten i dem, tog vi hissen upp i Menara Kuala Lumpur. Väl uppe började det regna, men vi hann få en bra utsikt över staden och dessutom fick vi bevittna det massiva regnandet uppifrån. När det regnar här så REGNAR det. Så vi passade på att gå på bio.

Vi har också kollat in två vackra moskéer varav den ena, Masjid Negara, är Sydostasiens största.

Vår vän Jes, som ni kanske känner igen från när vi skrev om Mumbai, introducerade oss för sina vänner Evy och Timothy, och med dem gick vi till en helt fantastisk dim sum-restaurang. Timothy jobbar som konsertviolinist i Kuala Lumpurs Filharmoniker men vi hann inte med någon konsert den här gången.

För nu är det som sagt dags för Australien.

Petronas Towers. Kisar man, kan man skymta en klättrande Catherine Zeta-Jones från filmen Entrapment.

AM försöker ta bästa bilden på tornen.

Ture i biomörkret.

KL tower. Fint väder.

Uppe i KL Tower. Inte fint väder, men mäktigt.

KL Tower speglas i glaset.

Masjid Jamek, Fredagsmoskén.

Julskyltningen har börjat.

Även i KL finns ett Little India.


Dim sum med Timothy och Evy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar