söndag 17 november 2013

Melaka

Det regnade när vi kom fram. Spöregnade. Efter att ha tagit oss in i Melaka stadscentrum letade vi upp det hostel som vi hade planerat bo på. Det visade sig att det inte alls kostade 45 ringgit som det stod på en skylt utanför med stora bokstäver. En marknad som hålls varje helg gjorde att det till slut blev 65. Marknaden visade sig vara tråkig och ur shoppingsynpunkt dålig. Första dan var vi därför rätt sura. Lite gladare blev vi när vi såg ett japanskt teveteam som testade att äta durian med förutsägbart resultat.

Melaka är en gammal stad som styrts av hinduer, portugiser, holländare, engelsmän och slutligen malaysier. Staden ser ut därefter, med olika byggnadsstilar och monument.

Dag två började AM med att klippa håret hos samma frisör som Erik tidigare varit (se separat inlägg). Hon blev mycket nöjd. Sedan var det faktiskt lunchdags och vi beslutade att besöka Hard Rock Café. Mumsigt! När paltkoman slog in tog vi en båttur på Melakafloden och kollade sedan in en replika på ett portugisiskt handelsfartyg från 1500-talet.

Melaka är en matstad och vi har testat många lokala specialiteter såsom ananaskaka, isglass med kokos och gelé, jättevårrulle med räkor och satay celup. Den sistnämnda är en stuvning som man får alla ingredienser till och gör själv på matbordet. Restaurangen vi valde fick vi köa till i ungefär en timme, trots sitt anspråkslösa utseende var den väldigt populär.

Stadthuys i centrala Melaka. Den äldsta holländska byggnaden öster om Holland sägs det.

Templet Cheng Hoon Teng i Chinatown.

Marknaden på Jonker Street.

En återuppbyggd portugisisk bastion.

Japansk teve testar durian.

Kryssning på Melakafloden.

Portugisiskt handelsfartyg Flor del Mar.

Svår Sten Kafé.

I väntan på Satay Celup.

Äntligen, först i kön!

Rör om i grytan.

Erik saknar att laga mat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar