fredag 29 november 2013

KX

Sydney är fullt. Det verkar som att marknaden för billiga sängplatser i staden är omättlig och även riktigt dåliga vandrarhem är fullbokade. Så vi har fått byta plats en del och inte heller kunnat sova i samma rum. Som tur är hamnade vi till slut på ett bra ställe.

Kings Cross (eller K X bland de som vill verka coola) är en ökänd stadsdel som tidigare huserat tre typer av människor; fyllon, sjömän och fulla sjömän. Sjöfarten har förändrats och sjömännen har försvunnit. Bostadskostnaden har också ökat, men en del fyllon är kvar. Stadsdelen är bland stadsborna ett av de mest populära ställena att spendera en fredagkväll på.

När vi vandrade på gatorna under vår kvällspromenad till Sydney Harbour Bridge gick vi bland trendiga kaféer, snabbmatsrestauranger, "gentlemannaklubbar" och nattöppna spritaffärer. Där fanns småtjejer i för mycket smink, uteliggare, finansvalpar i smårandiga kostymer och backpackers från varje hörn av Europa. Polisen var också där (i grupper om sju) och de hade en stor buss på en tvärgata där man tog hand om de som fått för mycket.

K X var helt enkelt jättemysigt.

Välkänd Coca-Cola-skylt by day.

Välkänd Coca-Cola-skylt by night.

Stadsvimmel i The Rocks. Alla får ett par hörlurar och dansar till musiken de hör. Samma musik spelas dock inte i någon av hörlurarna.

Operahuset sett från bron...

...och staden från samma plats.

Polisbuss för att ta hand om busar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar