måndag 18 november 2013

Frukost på donken

Till frukost för någon dag sedan beställde Anna-Maria ett Happy Meal på McDonalds, en lagom stor måltid för en höjdmässigt mindre bemedlad ung kvinna. I vanlig ordning kom måltiden i en låda med en leksak. Hon fick välja på en söt ballerinadocka eller en klocka med en apa på. Nu kände inte AM så mycket för någon av sakerna, men när hon såg en liten flicka vid kassan bredvid kom hennes ömma sida fram. Flickan fick möjlighet att välja och raskt hade apklockan en ny ägarinna.

Mamman ville ta ett foto med dottern och AM. De fastnade båda. Sedan vände hon sig mot Erik och sa: "Men, du är ju väldigt lik Nick Vujicic."

Nämnde Nick är född i Australien av serbiska föräldrar och har levt hela sitt liv utan armar eller ben. Hans böcker om självmotivation och att uppnå sina mål är verkligen i ropet i Malaysia, de säljs överallt, och kvinnan hade sett hans ansikte på bild på en plansch.

Om Erik är lik honom? Döm själva. Vi tror dock att det är ett uttryck för asiaternas tanke att alla västerlänningar ser likadana ut.

AM, liten tjej, apklocka.

Nick Vujicic, eller kanske Erik Söderlind?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar