onsdag 13 november 2013

Folk som är lite coolare än vi.

Vi tycker att vi är rätt coola. Vi är ute alldeles själva i fem månader, tar en väg som få åkt innan och som är bitvis tuff, vi har bara varandra att lita på och en begränsad budget. Vi tänker att det är en sån här resa man kan göra nu och inte sen. Innan vi köper lägenhet och hus, skaffar barn och slår ned bopålar.

Men det finns coolare människor än vi. I Jaipur i Indien mötte vi en man som åkt motorcykel dit från Holland. Hela vägen via Europa, Balkan, Turkiet, Irak och Iran, Pakistan och slutligen Indien. Han hade också åkt hela vägen runt Afrikas kust vilket tagit honom två år. Alldeles själv, 70 år gammal.

Igår mötte vi familjen Reicherter-Grull från Tyskland som motbevisade allt vi tänkt om hus, bopålar och barn. Mamma Kerstin och pappa Götz hade helt enkelt tagit med döttrarna Amelie, Lilli och Elisa på en resa runt Asien i ett halvår.

Men allra coolast är en kille vi fick höra talas om som ensam cyklar från England till Brasilien (med en liten båtresa kan tänkas) för att kolla in fotbolls-VM nästa år. Något vågat eftersom hans landslag ännu inte kvalificerat sig då han trampade iväg.

Amelie, Elisa, Lilli, Götz och Kerstin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar