fredag 8 november 2013

Under islams måne

Först och främst: stort grattis till Gabriella och Jaap som just blivit föräldrar till lille Lucas! SOM vi väntat!

Men nu åter till oss.

Malaysia är annorlunda än Thailand.

"Nähä?!" tänker ni.

Jo, det är sant och i sann dikotomisk (slå upp det i ordboken) anda kommer vi att beskriva det nya landet vi hamnat i utifrån det vi just lämnat.

För det första är Malaysia mer organiserat och välordnat. Bilister gör inga dumma omkörningar, det finns fasta priser på varor i butiker och invånarna informeras om farligheter som cigaretter och manetkramar.

För det andra blev vi på en promenad omkörda av en bil och den - håll i er nu - tutade INTE! Det är första gången det hänt sedan vi lämnade Malmö. Istället vinkade chauffören vänligt.

Folket är en blandning av malajer (Eriks far hade känt sig som hemma), kineser och indier som flyttats hit av britterna. De har också haft med sig sina egna mattraditioner. Eriks mage är därmed glad, AM:s är mer tveksam.

Stranden är hårdpackad men i små hålor lever minikrabbor. De gräver ut gångar under jorden och placerar ut små sandkulor ovan jord i vackra mönster.

Så nu sitter vi här på Langkawis strand och ovanför oss lyser månen. Det är samma månbåge som finns på landets flagga och som är en symbol för islam. Vi sitter under islams måne.

Minikrabba.

Krabbmönster.

Malaysisk mat före...

...och efter måltiden.

Sprit är billigt. Absolut kostar 80 kr och 18-årig Glenfiddich 200. Nej, vi kan inte ta upp beställningar.

Pantai Cenang på Langkawi.

Krama inte maneter!

Månen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar