lördag 16 november 2013

Singapore

Vi har nog sagt det förr; bussar i Asien går enligt en alldeles egen tidtabell. Vår åttatimmarsbuss från Cameron Highlands tog elva och vi kom sent fram till vårt mål Singapore. Turligt nog var bussen väldigt bra. Genast fick vi en smak av de kostnader som kommer att gälla för resten av resan: rum för oss båda kostade 200 spänn vilket nu känns svindyrt.

Singapore är placerad på en ö längst ned på Malackahalvön och bebos mestadels av kineser men också malajer, européer, indier och peranaker som är blandningar av dem alla. Staden är till viss del lik Hong Kong: mycket affärsfolk, höga priser, liten yta och byggnader som skrapar skyn.

Första dan satsade vi på att besöka Singapore Zoo och dess 2500 ickemänskliga invånare. Vi såg bland annat trötta lejon, hungriga giraffer, makliga känguruer, luriga krokodiler, gäspiga dvärgflodhästar och en lekfull isbjörn. Höjdpunkterna var nog när vi fick krama en orm (den kramade tillbaka) och när AM blev antastad av en apa. Speciellt för just Singapore Zoo är att det inte finns några burar, djuren får ströva fritt.

I Singapore är många saker som vi tar för givna förbjudna. Man får inte tugga tuggummi, dricka vatten på tunnelbanan och polisen har rätt att fängsla personer som samlas i grupper större än fem personer. Bestraffningen sker med dryga böter på flera tusen singaporedollar ( 1 S$ = 6 kr) för till exempel nedskräpning eller rökning på fel plats.

Maten i Singapore är väldigt speciell, en blandning av indiskt, kinesiskt, malaysiskt och europeiskt. Får vi gissa att detta är nästa stora mattrend i Sverige? Vi testade bland annat kycklingfötter som dock inte blir någon hit.

Läs mer om Singapore i nästa inlägg!

Hon höll tyst. Alla som fattar räcker upp handen!

Nej, det är inte vi som badar. Dvärgflodhästar ju.

AM kramar orm.

Kunde de inte sponsrat kalkonutställningen?

AM blir slickad i ansiktet. 

På lur precis under ytan.

Isbjörn leker boll.

Erik äter kycklingfot.

Bryta lagen? Tror inte det.

Bekväm buss.

Ture hänger med sina nya kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar