lördag 23 november 2013

Melbourne

Så var vi då tillbaka i civilisationen. Så känns det faktiskt lite, även om det kan låta hemskt att säga det.

I passkontrollen frågade en amerikansk kvinna, som tyckte att kön var lite för lång och full med asiater, var de amerikanska medborgarnas kö var. Med ett vänligt skratt visades hon av passkontrollanterna till den allmänna kön. Vi kände redan då att det här var ett bra land.

Melbourne är en stad som skulle passat bra in i vilket västeuropeiskt land som helst och inte bara som huvudstad i delstaten Victoria. Det är rent, lokaltrafiken fungerar, folk är vänliga och propert klädda. Så propert att vi känner oss lite sunkiga, trots allt har vi varit ute ett tag.

I Melbourne passade vi på att åka gratis spårvagn runt staden, kollade in St Paul's  Church, parlamentshuset, gatukonst och gatumusikanter, hamnområdet, stadshuset och affärsdistriktet samt handlade på Queen Victoria Market och betraktade julskyltningen på shoppingcentret Myer.

I en lånad tidning läste vi en artikel om en studie där tusentals människor svarat vilka tjejer och killar de skulle föredra som partners. Där stod att läsa att västerländska män föredrog asiatiska kvinnor och att även det omvända gällde. Detta stämmer ju ganska bra in på oss och även på ett brudpar vi såg en stund senare.

Bodde gjorde vi på United Backpackers, ett nyöppnat ställe mitt i stan. Apbra, men med en del barnsjukdomar fortfarande. Bo där om ni är i stan!

Nu drar vi vidare till Eriks kompis Tyen som bor i norra delen av delstaten i en liten stad som heter Wangaratta.

Se upp i trafiken!

Reklam från Sverige.

Vid floden Yarra ligger affärsdistriktet.

Ett julpyntat stadshus.

St Paul's Cathedral.

Julskyltning på Myers. Folk köar läääänge för att se den.

Queen Victoria Market.

Gatukonst,

Spårvagn.

Brudpar av olika härkomst.

Ett hemma hemifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar