torsdag 7 november 2013

Koh Lipe

Plötsligt hade vi bråttom. Efter en snabb genomräkning insåg vi att vi bara hade en dryg vecka innan vi behövde vara i Singapore och eftersom vi båda vid det här laget faktiskt börjar bli lite småtrötta på stränder så beslöt vi att ö-hoppa över den sista, thailändska ön på en dag och åka direkt till Malaysia och ön Langkawi.

Sålunda blev vårt besök på Koh Lipe endast två timmar långt. Sanden var vit, havet blågrönt och skogen mörkgrön. Barer och resorter låg kloss an längs gatan (ja, det fanns en) och butikerna sålde samma thailändska hantverk Made in China som på de andra öarna. Sedan blev det speedboat till Langkawi.

En österrikare vi mötte på ett bilflak när vi skulle åka till hamnen på Koh Lanta gav oss dagens skratt. Av någon anledning kom vi in på vilka nationaliteter ens land har svårt för. Vi berättade om norgehistorier och när det blev österrikarens tur berättade han att hans landsmän inte hade någon liknande fiendskap. Lite senare smög han fram till oss, anlade ett förbindligt leende och sade:
"I didn't want to zay anizink before, we really hate ze Germans. But zere was a German fräulein in ze car."

Vårt färdmedel till både Koh Lipe och Langkawi: Speedboat!

AM stiger iland på Koh Lipe för en kort sejour, tätt följd av vår österrikare.

Pattaya Beach, Koh Lipe.

Ture studerar karta över Malaysia.

Koh Lipes gata.

AM äger thailändsk Pad Thai för sista gången.

Erik kollar in Malaysia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar