måndag 4 november 2013

Koh Phi Phi

Det thailändska ordet för "ö" är koh, eller ko (uttalas "kå"). Lockade av historier kring den del av jorden som högstadiebarn och lättimponerade tjugoåringar med glans i ögonen brukar tala i timmar om, Thailands övärld, beslutade vi oss för att resa sjövägen till Malaysia och stanna på tre öar på vägen.

En och en halv timme från Krabis hamn ligger Koh Phi Phi. Egentligen består den av två öar (Don och Leh) men brukar benämnas som en. Vid landstigningen möttes vi av en hel armé människor som ville inhysa oss. Vi valde till slut ett litet billigt rum på vad vi trodde var en lugn bakgata. Icke så. Klockan elva satte musiken igång på närliggande Reggae Bar. Den slutade inte förrän soluppgången.

Förutom sol och bad har vi blivit antastade av försäljare som här inte bara är lokala thailändare utan också en hel del europeiska ungdomar. Vi passade också på att åka och dyka.

För omkring 500 kronor fick vi båttur, dykguide, lunch, syretuber och all utrustning som behövdes. Vår guide, Shane McLoughlin från Irland, var helgrym och vi fick se havssköldpaddor, bläckfiskar, muränor, havsnålar, vackra koraller, trumpetfiskar, jätteräkor och en Nemo (falsk clownfisk). Vi besökte också Maya Bay där filmen "The Beach" med Leonardo Capricciosa spelades in. Vi har inte sett filmen.

Sista kvällen tog vi en lång omväg till en utsiktsplats långt ovanför byn och därefter var vi tvungna att belöna oss själva med en bucket (drink i hink) Mango Daiquiri.

Men nu är vi trötta på turistigheten och imorgon åker vi till Ko Lanta.

På väg till dykstället.

Stranden.

Snart dags att dyka.

Maya Bay.

Fiskstim.

Urlastning.

Shane.

Nöjd med dyken.

Goda utsikter.

Vi hinkar drinkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar